Kjøpsbetingelser

Kjøpsbetingelser

Avtalen

Når du gjennomfører et kjøp aksepterer du våre kjøpsbetingelser og det inngås en bindende avtale mellom Tante Pose Barneboutique AS og deg som kunde. Merk at kjøpsbetingelsene kan endres, og bør derfor leses hver gang man gjennomfører et kjøp hos www.tantepose.com

Partene

Selger:

Firmaopplysninger Firmanavn: Tante Pose Barneboutique AS Organisasjonsnummer: 998.568.447 MVA // Lilleakerveien 16, 0283 Oslo // 22731914 // netthandel@tantepose.com

Kjøper:

Kjøper er den forbruker som foretar bestillingen, og betegnes i den følgende som kjøper/kjøperen.

Priser og betaling

Alle priser er i norske kroner (NOK) og er inkludert merverdiavgift (mva). Totalkostnaden for kjøpet vil fremkomme før bestillingen og inkludere alle utgifter forbundet med kjøpet som utgifter til porto, frakt m.m. Vi tar forbehold om prisendringer og prisfeil på våre produkter. Merk at tilbud gjelder så langt lageret rekker og innenfor de tidsrammer som det informeres om i vår markedsføring.

Vi tar forbehold om feil i vår lagerbeholdning ettersom vi har felles lager med butikken på CC Vest. Dersom vi mangler noen av varene du har bestilt, vil vi sende varene vi har på lager og kreditere manglende vare, eventuelt slette bestilling.

Rabattkoder gjelder alltid for ordinære varer og ikke på allerede nedsatte varer. Enkelte rabattkoder er av personlig art og vi forbeholder oss retten til å avvise eventuelle salg og deaktivere rabattkoder dersom vi mistenker misbruk. Det er maksimalt tillatt én rabattkode per ordre.

Avtaleinngåelse

Avtalen er bindende for begge parter når kjøperen har sendt ut sin bestilling til selgeren.

Avtalen er likevel ikke bindende hvis det har forekommet skrive- eller tastefeil i tilbudet fra selgeren i bestillingsløsningen i nettbutikken eller i kjøperens bestilling, og den annen part innså eller burde ha innsett at det forelå en slik feil. Eksempelvis dersom et produkt ikke har noen pris.

Betaling

Vi benytter Paypal og andre betalingsløsninger som er trygge.

Levering/frakt

Vanligvis vil varene sendes fra oss innen tre virkedager etter at ordren er mottatt, hvis ikke vil du motta en mail fra oss. Vi sender varene med sporbare pakker fra Posten, Bring eller Postnord, og pakken er sporbar hele veien fra Tante Pose og hjem til deg. Normalt tar det en til tre virkedager fra ordren din blir pakket hos oss til den ankommer ditt postkontor/i din postkasse. I perioden 01.12 - 23.12 vil imidlertid sendetiden kunne øke med inntil to dager. Vi tar forbehold om evt ytterligere forsinkelser.

Vi opererer med en fast fraktkostnad på 99 NOK på vanlige ordrer og fri frakt på ordrer over 1000 NOK.

Du som kunde er selv ansvarlig for å legge inn riktig navn og adresseinformasjon på ordren din. For uavhentede pakker som ikke er avtalt på forhånd med www.tantepose.com vil kunden normalt bli belastet med et gebyr på kroner 249 NOK inkl. mva. Dette gebyret skal dekke frakt tur/retur Tante Pose, og de direkte kostnadene til plukking, pakking og emballering av produktene. Gebyret er uavhengig av om man ønsker ordren tilsendt på nytt.

Avbestilling/angrefrist/reklamasjon

Dersom du ønsker å avbestille varene tar du snarest kontakt med oss. Om varene er sendt må angrefristen benyttes, hvis ikke kansellerer vi ordren og gir deg pengene tilbake.

Melding om feil og mangler ved produktene skal overbringes oss muntlig eller skriftlig så fort som mulig. Ingen handel er avsluttet før du har sett og godkjent varen. Hos Tante Pose har du alltid 14 dagers angrerett. For å benytte deg av bytte-, retur- og angreretten er det viktig at du gir beskjed til oss innen 14 dager fra da du mottok varen. Reklamasjon og benyttelse av angrerett følger fastsatt norsk lov. Se forbrukerkjøpsloven og angrerettloven.

Send oss gjerne en mail i forkant slik at vi vet at du sender vare i retur til oss. Du kan ta kontakt med oss på mail netthandel@tantepose.com

Varen(e) kan også returneres i butikken på CC Vest.

Returadressen er: Tante Pose Barneboutique AS, Lilleakerveien 16, 0283 Oslo

Dersom varen blir borte på vei til oss, står du selv ansvarlig for den tapte varen.

Tilbakebetalingsplikt

Hvis dere benytter angreretten, forplikter vi oss til å betale tilbake deres betaling for vare senest 30 dager etter at vi har mottatt varen, eller hvis det gjelder en tjeneste senest 30 dager etter at vi har fått melding om at dere ønsker å benytte angreretten. Dere må selv betale eventuelle returkostnader for å sende tilbake varer. Se også Forbrukerrådets hjemmesider for mer informasjon om deres rettigheter.

Garantier og service 

Våre garantier innebærer ingen begrensninger i reklamasjonsfristen for varer etter forbrukerkjøpsloven.